25/11-2019 FC Fredericia – Næstved BK

I weekenden var jeg for første gang på besøg på Fredericia Stadion ( Monjasa Park ). Jeg er kørt forbi Fredericia flere hundrede gange, men hvorfor jeg aldrig har fået timet det med en kamp, det ved jeg faktisk ikke.

Fredericia Stadion er faktisk et ganske udemærket stadion. Den flotte nyere langside, har fantastiske forhold hvad angår boder og toiletforhold. og så er der en kæmpe stor loge midt på tribunen. Rundt om banen er der en stor vold som gør stadion rigtigt intimt, og på den anden langside et par små trin.

Til dagens kamp mod Næstved BK var der 618 tilskuere på stadion. Ca. 100 mand havde taget turen fra Næstved og så virkede det til, at nærmest alle de fremmødte fra hjemmeholdet var sponsorer som holdte til i logen. Jeg har været på mange stadions i Danmark, men dette stadion virkede som det mest historie løse stadion jeg har besøgt i Danmark. Det virkede til at alle de fremmødte kun kom,  grundet et godt sponsornetværk og ikke grundet kærlighed til FC Fredericia. Der manglede alle de gamle mænd som havde fulgt klubben i tykt og tyndt hele livet og sådan. Det nærmeste jeg kom det, var de frivillige i billetboden, men var ikke fordi at de havde en travl dag.

Det endte som et af de mærkeligste stadion besøg jeg har haft her i Danmark. Et moderne, men faktisk hyggeligt stadion hvor alt var i top, men virkede samtidig som  som en klub der er skabt på sponsorkroner og et godt erhversnetværk, men helt uden sjæl og opbakning fra lokal folket i byen.

På trods af manglende kærlighed og sjæl på lægterne, syntes jeg alligevel at du skal slå et smut forbi Fredericia Stadion hvis du er på de kanter, ikke mindst for at få Fredericia stadion på dit CV. Fredericia FC virker lidt som en klub, der godt kunne lukke hvis hovedsponsoren en dag skulle trække sig – og så spiller de næppe her i fremtiden.

Billetboden foran Stadion

Popcorn, Grill Pølser, Medister Pølser, Kakao. Øl, Vand, Kaffe – Ja der manglede ikke noget i boderne

  Fredericia Stadion

 

Fredericia Stadion

Den billige langside

Den dyre langside (sponsor )

Bliver dyrt hvis DBU ser den vogn