Anbefaling: Oplev Partizan Beograd i Farum 09/08-2018

Det er yderst sjældent at jeg vil anbefale at besøge Farum Park og FC Nordsjælland, men i næste runde af Euroleague kvalifikationen kommer en af Serbiens største klubber forbi. 

I sidste runde af Euroleague kvalifikationen havde FC Nordsjælland, AIK Stockholm på besøg, hvor omkring 2000 svenskerer havde taget turen til Danmark.

I næste runde kommer endnu en storklub på besøg, nemlig storklubben Partizan fra Beograd. Jeg har ingen anelse om hvor mange der tager turen fra Beograd til Farum, men Partizan er en kæmpe klub,der har fans rundt i hele verdenen. Derfor plejer de at fylde godt op i udebaneafsnittene, til de europæiske kampe og mon ikke at det også sker i FC Nordsjælland torsdag aften.

Klubben Partizan Beograd blev  grundlagt i 1945 og er den klub i Serbien med en af de største fanbaser. Klubbens hjemmebane Partizan Stadium, kan rumme 32.710 tilskuere og her har klubben fejret mange store triumfer. Klubben har vundet 27 mesterskaber og 15 pokaltitler igennem tiden, og kæmper den dag i dag hvert år om at vinde mesterskabet med Røde Stjerne.

Partizan Stadium

Klubben har en enorm fanbase i Serbien, men også rundt omkring i Europa har den masser af fanklubber, som følger klubben i tykt og tyndt og på godt og ondt.

Klubbens fans er yderst passioneret omkring klubben Partizan og det giver sig også til udtryk, ved at de også følger klubbens basketball hold. Basketball holdet spiller i  Aleksandar Nicolic Hall i Beograd som kan rumme næste 6000 mennesker, og her er der også fyldt op på længterne med meget passionerede fans når klubben spiller.

Aleksandar Nicolic Hall til en Partizan hjemmekamp

Nu har du i Danmark muligheden for at opleve en af de allerstørste klubber fra Balkan området, og få oplevet fankulturen og mentaliteten fra balkan området på nærmeste hold.

En af de ting jeg elsker ved at rejse rundt i verdenen og se fodbold, er at opleve alle de forskellige fodboldkulturer, men på Farum Park torsdag d. 09/08 får du muligheden for at snuse til til fodboldkulturen i Balkan området, da den kommer til Danmark.

Billetter til kampen kan købes her og koster kun 50,- kr.

Pyroshow da Partizan sidst vandt guld