En weekend i Cardiff, Bristol og London

Fredag ved middagstid var der afgang fra København mod Bristol, og herfra gik turen videre i en lejet bus mod Cardiff, hvor Danmark fredag aften spillede landskamp i mod Wales.

Ca. 20 forventningsfulde folk fra vores landsholdscrew var samlet, på pubben i Købehavns lufthavn, inden turen gik mod Wales. En fly tur, en lille kørertur og en masse pilsner senere, ramte vi Cardiff ved 14.30-tiden. Det blev til et hurtigt check in på hotellerne inden vi alle igen mødtes på pubben Prince of Wales, midt i Cardiff lige overfor Millenium Stadium. Prince of Wales er kæmpe pub, ikke den fedeste, men godt nok en speciel en af slagsen. Den er bygget i et gammel teater og kan rumme uhyggeligt mange mennesker. Det er ikke en pub jeg vil anbefale at du bruger alt for lang tid på, men er helt klart en pint værd for at se den.

Efter et par timer eller 3 på pubben, ventede der nu 30 minutters gåtur ud til Cardiff City Stadium. Et stadion, som er bygget lige på den anden siden af vejen af det gamle Ninian Park, som er Cardiff´s gamle stadion. I området omkring stadion var der ikke mange pubber, så de sidste pints blev drukket under tribunen inden kick off. 

Ca. 300 danskere havde fundet vej til aftenens kamp og vi var placeret i det ene hjørne af stadion. Stemningen var til tider ganske udemærket på det udsolgte stadion, men mere var der heller ikke at berette hjem om. 

Cardiff City Stadium er et ganske udemærket nyt stadion, men et stadion lidt uden charme og historie, som mange af de andre nye stadions.

Efter kampen fandt vi The Grange, som ligger ca. 20 minutters gang fra stadion. En ganske hyggelig pub, som får min klare anbefaling. Skal du ud og se Cardiff, så slå et smut forbi før eller efter kampen.

Senere på aften røg vi ind til midtbyen, som er et stor virvar af pubber og natklubber, så her skal du ikke være bange for at kede dig, en fredag eller lørdag nat.

Afgang mod Bristol

Et kort stop på vej fra Bristol til Cardiff, hvor vi lige kunne tanke øl

Danskerne havde indfundet sig på pubben Prince of WalesFørste salen på Prince of Wales

De sidste Pints bliver drukket inden kampstart

Klar til kamp og så lige et forfærdeligt halstørklæde

Cardiff City Stadium

3 point 

Lørdag morgen var vi tidligt i morgenmadsbuffeten. Vi skulle videre med bus mod Bristol til dagens kamp allerede kl. 10.20, men inden skulle vi lige en tur ind til byen, for at se hvad den bød på i dagslys. Vi nåede et smut forbi Millenium Stadium, Cardiff Arms Stadium ( Rugby ) og så et smut forbi Cardiff Castle.

Millenium Stadium 

Cardiff Castle

Cardiff Arms Stadium

Efter 1,5 timers bustur ankom vi til Bristol, hvor kursen blev sat direkte mod Memorial Stadium, for at hente billetter til dagens kamp, mellem Bristol Rovers og Scunthorpe.

Et helt fantastisk old scholl stadion, hvor alle tribuner var bygget i etaper. Det bar på ingen måder præg af at, der havde været en længerevarig plan for hvordan stadion skulle bygges. Inden kampen nåede vi ned på pubben Royal Oak, for at få stillet sulten og få et par pints inden kampen. På Memorial er der også en pub på stadion, som er ganske velbesøgt, men her serveres der ikke mad.

Dagens kamp mellem Bristol Rovers og Scunthopre var et vaske ægte bundbrag i Leauge 2, det var nummer 19 mod nummer 20. Næsten 9000 mennesker havde fundet vej til stadion og stemning var klassisk engelsk, hvor triburne fulgte spillet på banen, tacklinger blev hyldet, mens modstanderen og dommeren fik en masse grimme gloser efter sig.

Det hele endte 1-2 til Scunthorpe, og Bristol Rovers blev sendt længere ned i mørket.

Vi nåede lige en pint på en pub nede i byen inden vi skulle have bussen videre til London.

Velkommen til Bristol Rovers

Pubben Royal Oak

Pubben på stadion

Den ene langside

Den anden langside

Ståpladser, ikke ofte man oplever det i England

Et kig ind udefra 

Når mørket falder på 

Nederlag og så hurtigt i bad

Det var blevet søndag morgen og vi vågnede tidligt, da alle pubber var lukket i området omkring Wembley, da vi ankom. Vi boede på Holliday Inn med Wembley som nabo, da dagens kamp mellem England og Kroatien allerede var kl 14 og vi skulle have et sted til vores tasker under kampen. Vi skulle direkte i lufthavnen og hjemaf efter kampen.

Området omkring Wembley er nybyggeri og helt spøgelses agtigt en søndag morgen kl.09, men heldigvis fandt vi pubben The Parish, som åbnede kl 10.00. Pubben blev hurtigt fyldt med englændere, som skulle til bold.

Efter et par timer på pubben, var det nu tid til at sætte kursen mod Wembley. Wembley er et af de stadioner, som er et must at få på sit cv, som groundhopper. Den dag i dag ærgre det mig virkelig at jeg aldrig nåede på det gamle Wembley. Det nye Wembley er stort, pragende og selvom vi sad højt oppe, var det virkelig gode pladser. Men, som alle andre nye stadions, mangler det ny Wembley historie og sjæl. Ca. 2000 kroater havde taget turen til London og satte en smule stemning på stadion. Ellers var det den engelske national sang, som toppede lydnivauet denne dag. Som altid er englænderen bedst på pubben, mens de på stadion ser fodbold.

Efter kampen var det direkte mod Heathrow, så vi kunne komme hjem på arbejde mandag morgen efter 60 timer, 3 kampe, 3 byer, 100 pint og en masse fodboldoplevelser rigere.

5 minutter til kick off

Så er vi igang 

Wembley

England har scoret

2-1 til England og de vinder gruppen

  Klassikeren når jeg er til bold i England - ender altid med at se de første 10 min. af 2 halvleg under tribunen, da man ikke må tage sin øl med ind på tribunen.