Dundee Derby December 2019

Et af de mindre kendte derbyer i det skotske, finder sted i Skotlands fjerde største by Dundee.

Dundee United mod Dundee FC, er kampen om Dundee.
Fredag aften fandt dette derby afsted på Tannadice Park, som er Dundee United´s hjemmebane. Tannadice Park har en lang historie og Stadion åbende helt tilbage i 1870´erne, hvor stadion dengang var placeret uden for Dundee. Stadion hed dengang Clepington Park. Siden grundlæggelsen i 1909 af Dundee United, har klubben haft hjemmebane på Tannadice Park. Dundee er ikke den mest vindende klub i Skotland, men i 82-83 vandt de det skotske mesterskab.

Kun et par hundrede meter fra Tannadice Park på samme vej, finder du Dundee FC´s hjemmebane Dens Park. Dens Park er også et gammelt stadion, som åbenede helt tilbage i 1899. Dundee FC er noget ældre end naboklubben og kaldes derfor også store bror. Dunde FC blev grundlagt i 1893 og rykkede ind på Dens Park i 1899.
Dundee FC har heller ikke vundet så meget i Skotsk fodbold, men i 61-62 sæsonen, vandt de det skosttske mesterskab.

Som i nok kan regne ud, går denne rivalisering mellem de to klubber langt tilbage. Det første derby fandt sted på Dens Park tilbage i 1925. Sidenhen har de to klubber mødt hinanden, næsten 200 gange.

Dette Dundee derby, fandt sted en fredag aften og allerede kl. 15 var byens pubber fuldstændig proppet med fodboldfolk. Dundee er Skotlands fjerde største by og de er fodboldgale som de fleste andre skotter.
Opgøret skulle fandt sted, på et fuldstændig udsolgt Tannadice Park. Det var en fantastisk ramme fansne skabte om dette Derby, i den næstbedste skotske række.
Old school tifoer, britisk stemning og tribuner der levede sig ind kampen. Hver en tackling blev hyldet som et mål, og det var ikke meget man fik siddet på sin plads. Her i Dundee kommer folk ikke på fribilletter og for den fri bar i logen. Nej her kom folk grundet kærligheden, til en af de to klubber og det kunne virkelig mærkes på tribunerne.
Det asiatiske indtog af fodboldturister, har heller ikke fundet vej til dette derby. De par hundrede turister der var, var groundhoppere fra hele Europa.

Vil du opleve old school britisk fodboldkultur med overfyldte pubber, masser af bande ord, kick and rush fodbold, hvor et hjørnespark hyldes som et mesterskab - Så skal du opleve Dundee Derbyet.