24/08-2018. En dag i Ruhr området. 2 stadion besøg + 2 kampe.

Efter Brøndby IF´s kamp i Belgien, havde jeg to tætpakkede dage fyldt med fodbold i Tyskland og Beligien. 

Dag et blev brugt i Ruhr distriktet, hvor jeg besøget stadion Rotte Erde & og Westfalen I Dortmunden inden turen gik til kampene Bochum - Sandhausen og 2 halvleg af Wuppertaler Straelen.

Første stop. 

Stadion Rote Erde, Dortmund´s gamle hjemmebane som ligger lige op af Westfalen og som Dortmund Amateur i dag spiller på. et helt unikt gammelt stadion.

 

Dagens 2 stop

Rundtur på Westfalen, dette stadion tænker jeg ikke kræver nogen forklaring.

 

Dagens 3 stop

Bochum - SV Sandhausen, Ruhr Stadion

På dagens 3 stop stod den endelig på fodbold og ikke bare tomme tribuner. Bochum som igennem tiden har haft massere danske spillere, spiller på det intime Ruhr Stadion i Bochum. Et ganske udemærket stadion med en fyldt endetribune som søger for en god atmosphere på stadion. Inden kampen var der heldigvis tid til lidt øl, i en skøn stor Biergarden som ligger lige ved siden af stadion.

Dagens 4 stop.

Wuppertaler SV - Straelen ( Regional Liga West ), Stadion am Zoo

Efter Bochum Kampen skyndte vi os videre til Stadion Am Zoo for at se Wuppertaler SV. Et af de stadion besøg som har overrasket mig allermest nogensinde. Dette stadion er af mystiske grunde gået under min radar, hvorfor forstår jeg ikke. Stadion am Zoo er et af det mest unikke stadion jeg har været på, det emmer af historie og er fra år 1924. Der er plads til lidt over 23.000 og til aftenens kamp havde omkring 2.500 tilskuere indfundet sig på stadion. Det er ikke grundet stemningen du skal indfinde dig på dette stadion, men grundet stadionet i sig selv og omgivelserne. Når du går ind på stadion går du igennem borgporte og stadion er som bygget ned i en gryde. Dette stadion bliver du nødt til at få på din liste og du vil ikke fortryde det, hvis du er til stadion romantik. Når du er i byen så husk at tage en tur med det Wuppertaler Suspension Railway, den er virkelig klasse og ligende findes ikke mange steder.