FK Teplice – MFK Karvina 20/06 – 2020

Ca. 100 km nordvest fra Prag i Teplice finder du klubben FK Teplice. Teplice er en del Ustia Nab Labem regioen som ligger tæt på den tyske grænse. Teplice er for den meninge tysker mest kendt som en spa by, da mange tyskere tager her til på billige spa ophold. Men det meninge fodbolde kender kender måske FK Teplice eller har hørt om dem før. Klubben har oftest spillet med i toppen af Tjekkisk fodbold og måske du husker deres Europa bedrift i 2003-2004 i UEFA cuppen hvor de slog Kaiserslautern og Feyenoord inden de røg ud til Celtic. En bedrift jeg hørte meget om fra de fans jeg mødte i Teplice.
På det seneste har klubben dog været lidt i knæ og dagens kamp var i nedryksningslutspillet.
Byen har ca. 50.000 indbyggere og er lidt en lillebror i forhold til nabo byen Usti Nad Labem som har omkring 100.000 indbyggere. Men FK Teplice er klart storebror fodboldmæssigt.

Na Stínadlech som er FK Teplice´s hjemmebane er opført i 1973 og sidenhen renoveret lidt. Det er et af de største stadions i Tjekkiet og også et sted det Tjekkiske landshold under at spille. De har spillet på stadion 20 gange og vundet 19 af kampene og spillet en uafgjort. Det er en vanvittig statestisk, men til det hører at det er oftest er mod de mindre lande at de spiller på Na Stínadlech.
Stadion er rigtigt fedt med stejle tribuner og en fantatsisk udsigt bag det ene mål. Til dagens kamp var kun 4.000 tilskuere på plads grundet corona restriktioner.

Ved siden af stadion finder du den lokale fan bar, som er malet i klubbens farver. Den er klart et besøg værd inden kampen, fremfor at sidde ned i byen.

Jeg var på endags tur til Teplice fra Prag i et af de ganske komfortable toge. Generelt fungere det Tjekkiske tog system virkelig virkelig godt