Fk Zalgiris Vilnius – FK Riteriai 23/07-2020

Fodbold er ikke den største sportsgren i Litauen, hvor folk går mere op i basketball. Det smitter også af på tilskueretallene som generet er ret lave til fodbold, modsat basketball.
Denne herlige sommeraften, var der kamp på national stadion, som ligger midt i Vilnius ca. 10-15 min gang fra centrum.
LFF Stadionas åbnede i 2004 og er i dag ejet af det litauiske fodboldforbund. Landsholdet spiller alle sine hjemmekampe på dette stadion og så er det hjemmebane for FK Zalgiris Vilnius og et par andre mindre klubber i Vilnius. Kapacitetener  lige over 5.000 tilskuere og du skal bestemt ikke forvente udsolgte tribuner – det har der vidst aldrig været til en liga kamp.

FK Zalgiris Vilnius er en af Litauens største klubber, hvis ikke den største. Klubben blev grundlagt i 1947 under navnet Dynamo Vilnius og har siden dengang skiftet navn en 7-8 gange.
Klubben har vundet det Litauiske mesterskab 7 gange og pokalturneringen 12 gange.

Midt besøg var under corona tiden, men det havde ikke den store indflydelse på tilskuertallet. Vil skyde på at til aftenens kamp var der ca. 300 tilskuere på plads heraf nok en 50-60 groundhoppere.
Bag mål har Zalgiris en lille Ultras gruppe på en 30-40 mand. De var ganske aktive og skaber eftersigende lidt udfordringer fra tid til anden. Fankulturen i Litauen er ikke stor, men et par af klubberne har små Ultras grupper.
Men tager du istedet til Basketball, så har klubberne kæmpe Ultras grupper.

Hvis du tænker at du har hørt om klubben før, så er det måske fordi at de mødte AaB i UEFA cuppen i sæsonen 04-05.