Fodbold i Prag

Mange besøger Prag for at drikke billige øl, se Karlsbroen og spadsere rundt i den hyggelige gamle bydel. Men hvad mange ikke er ved er at Prag er en stor fodbold by, hvor der altid er mulighed for at se fodbold i weekenden. Mange kender de to store klubber Sparta Prag og Slavia Prag, men de færreste kender de mindre klubber Bohemians 1905 Football Club, FK Victoria Zizkov og FK Dukla Praha og Olympia Prag.
Der er altså 6 klubber i Prag, så hvis du besøger Prag imens fodbold sæsonen er igang, er der garanti for at du kan se fodbold i weekenden. 

Tjekkisk fodbold er ikke toppen af poppen, og specielt hvis du besøger nogle af de mindre klubber, skal du ikke forvente fodbold på højt niveau. Tilgengæld oplever du en  anderledes fodbold kultur, og fankulturen hos Sparta Prag, Slavia Prag og Bohemians er ganske god. Men husk ikke at snyd dig selv for at se de mindre klubber i Prag, man får lidt følelsen af at man er til fodbold for 30 år siden.

Slavia Prag 

Stadion: Eden Arena

Kapacitet 21.000

Hjemmeside: http://www.slavia.cz/

Adresse: U Slavie 1540/2a, 100 00 Praha 10-Vršovice

Kampprogram: Tryk her

Billetter: Der er muligt at købe billetter på denne hjemmeside www.ticketportal.cz link, dette er officielle billetter til pålydende pris. Ydeligere kan der købes billetter ude ved stadion ved gate 4 alle ugens dage. Tjek dette link for mere info,

Det er også muligt at købe billetter ved stadion på kampdagen. Jeg vil dog anbefale at købe billetter online til de store kampe.

Eden Arena

AC Sparta Prag

Stadion: Generali Arena

Kapacitet 18.944

Hjemmeside: http://www.sparta.cz/en/

Adresse: M. Horákové 1066/98, 170 82 Athletic Club Královské Vinohradyaha 7

Kamp program: Tryk her

Billetter: Der er muligt at købe billetter på denne hjemmeside www.ticketportal.cz link, dette er officielle billetter til pålydende pris.  Tjek dette link for mere info, linket er til klubbens officiele hjemmeside vedr. billetkøb. Det er også muligt at købe billetter på stadion på kampdagen. Jeg vil dog anbefale at købe billetter online til de store kampe.

Generali Arena

Bohemians 1905 Football Club

Stadion: Dolicek

Kapacitet 5.000

Hjemmeside: http://www.bohemians.cz/

Adresse: Vršovická 31, 101 00 Praha 10

Kamp program: Tryk her

Billetter: Der er muligt at købe billetter på denne hjemmeside www.ticketportal.cz link, dette er officielle billetter til pålydende pris.  Det er også muligt at købe billetter på stadion på kampdagen, og i dagene op til kampen er det også muligt at købe dem i fanshoppen på stadion. Jeg vil dog anbefale at købe billetter online til de store kampe.

Bohemians 1905 er som navnet antyder fra 1905. Det er bestemt ikke en af de mest succesrige klubber i tjekkiet, men det er faktisk en af de mest populære klubber, og den har en stor fanbase rundt i hele landet, det er lidt af en kult klub. Klubbens fans har officielt ingen politisk holdning men et kraftigt overtal af klubbens fans tilhører den politiske venstre fløj. Fansne er også kendt for at være nogle af de bedste og mest visuelle fans. Så selvom det er en af de mindre klubber i Prag, kan du godt forvente god stemning på stadion.

Stadion Dolicek'

FK Dukla Praha

Stadion: Stadion Juliska

Kapacitet 18.880

Hjemmeside: http://www.fkdukla.cz/

Adresse: Na Julisce 28, 160 00 Dejvice

Kamp program: Tryk her

Billetter: Kan købes på stadion på kampdage

FK Dukla Praha er fra 1958 og er også en af de mindre Prag  uden den helt store fanbase. Klubbens hjemmebane Stadion Juliska ligger i området Dejvice som ligger i lidt længere ude af byen en Sparta Prags hjemmebane. Normalt kommer der mellem 1000-2000 tilskuere til klubbenskampe, men når de møder de andre klubber fra Prag er der oftest over 5000 tilskuere.

Stadion Juliska er et af de mere specielle af slagsen, der er løbebane rundt omrking banen og det meste af stadion er meget småt. Men på den ene langside er der en kæmpe tribune, som kan huse 8180 siddende tilskuere, resten af stadion er stå pladser. Denne tribune og udsigten fra den, gør hele denne stadion oplevelse ret speciel.

Stadion åbnede i 1950 og er sidenhen blevet renoveret i 2001.

Stadion Juliska

FK Viktoria Zizkov

Stadion: Viktoria Zizkov Stadion

Kapacitet: 5037

Hjemmeside: http://www.fkvz.cz/

Adresse: Seifertova, 130 00 Praha 3

Kamp program: Tryk her

Billetter: Kan købes på stadion på kampdage

FK Viktoria Zizkov er fra 1903 og ligger i Zizkom området i Prag. Klubben vandt mesterskabet i 1928 og har vundet pokalen 7 gange sidst i 1940. I de sidste mange år har klubben dog ført en meget anonym tilværelse i den næstbedste tjekkiske række og var i sæsonen 2015-2016 nede og vende en tur i den 3 bedste tjekkiske række.

Mange kan sikkert nikke genkedelse til denne klub eller har hørt navnet før.  dette skyldtes nok at i sæsonen 2003-2004 spillede klubben europæisk og mødte Brøndby IF.

Hvis du ønsker at se Viktoria Zizkov spille skal du tidligt op, klubben spiller altid hjemme søndag formiddag 

 Viktoria Zizkov Stadium

FK Olympia Praha

FK olympia Praha er en fodbold klub fra 2017. Oprindeligt hed fodbold klubben FC Olympia Hradec Kralove. Klubben rykkeden fra Kralove til Prag, grundet at klubben rykkede op i den bedste tjekkiske række, men ikke kunne få godkendelse til at spille på deres stadion i Kralove.

Stadion: Stadion Evžena Rošického ( kaldenavn: Strahov )

Hjemmeside: http://www.fkvz.cz/

Kapacitet: 19.032

Adresse: Diskařská 100, 169 00 Praha 6

Kamp program: Tryk her

Billetter: Kan købes på stadion,på kampdagen.

Stadion Evžena Rošického

Strahov Stadium

Strahov Stadium et verdens største stadion med plads til 220.000 personer, men er et mere specielt et af slagsen. Inde på stadion er der 6 11-mands fodboldbaner og 2 futsal baner. I dag bruger Sparta Prag det som træningsanlæg og så bliver der holdt store koncerter på stadion.

Hvis du er i Prag, så er dette specielle stadions klart et besøg værd, også selvom du ikke har mulighed for at se fodbold her,

Adressen: Strahov, 169 00 Prag 6, Tjekkiet