05/09 – 2019 Gibraltar – Danmark

En rejse til Gibraltar lyder måske ikke så sexet for mange, men det gjorde den så alligevel for rigtigt mange Danskere. Et fuldtændigt udsolgt udebaneafsnit på Victoria Stadium og sågar danskere i byen uden kampbilleter, var det der ventede i Gibralatar. I mine snart 20 år som rejsende med landsholdet, erindre jeg ikke at folk er rejst afsted uden kampbilletter. Det siger lidt om hvor populært det er blevet, at rejse ud og støtte det Danske landshold - fantastisk.
Gibraltar ligger på et lille bjerg i det sydlige Spanien ca. 100 km vest fra Malaga. Et lille land med kun ca. 35.000 indbyggere og som aldrig har vundet noget som helst i fodbold, og heller ikke mange internationale kampe.

Når jeg rejser til destinationer som Gibralater er det bestemt ikke for at opleve god fodbold, men for at få de unikke og anderledes fodboldoplevelser. Havde det ikke været for fodbolden, er jeg ret sikker på at jeg ikke havde fået besøgt Gibralter endnu.

Byen Gibralter snor sig rundt om en kæmpe klippe, hvor turister valfarter op på toppen for at opleve alle aberne. Man kan virkelig godt mærke at byen er Britisk, med pubber over det hele og alle snakker engelsk med britisk accent. Du har den gamle hyggelige bydel af Gibraltar og så har du den meget moderne havnefront, virkelig to modsætninger, som er fedt at opleve. Jeg kan klart anbefale at tage ned og opleve Gibraltar, specielt hvis du alligevel er på den spanske sydkyst. Når du har krydset grænsen fra Spanien til Gibraltar, skal du krydse landingsbanen i Gibraltar lufthavn. Normalt er man vand til at bommene går ned når der kommer tog, men her går bommene ned når der kommer fly - det er ret uniikt og faktisk hele besøget værd.

Victoria Stadium hvor aftenens landskamp skulle spilles, ligger lige når du har krydset landingsbanen. Dette er det eneste stadion i Gibraltar og her alle kampe i den Gibraltanske liga bliver spillet.  Stadion åbnede i 1926 og blev senest renoveret i 1970. Det er et lille hyggeligt et af slagsen med to tribuner og en kapacitet på 5.000 tilskuere. Det er først de senere år at UEFA har godkendt stadion til at have flere end 2000 tilskuere, og tidligere spillede spillede Gibraltar de store landskampe i Faro (Portugal)

Dagen i Gibraltar bød på en kæmpe opvarmningsfest i byen med alle de Danske fans i Oceans Village nede i havnen, inden kursen blev sat mod stadion(Det var ikke mit første besøg i Gibraltar, så jeg havde været rundt og se byen)

Med 3 sikre point i kufferten, var det ny tid til at sætte kursen mod Georgien.