Guide til Holstein Kiel + Holstein Kiel – Bochum 30.09.2017

Et stadion som i gamle dage

Kun en time fra den danske grænse kan du opleve 2 bundesligaen på nærmeste hold og få dig en stadion oplevelse, som er alt andet end de mange store arenaer, som findes i Tyskland efterhånden.


Jeg elsker oplevelser, som disse, da der er en helt speciel historie og nærvær når du træder ind på gamle stadions, i stedet for nogle af de store tyske arenaer, som godt kan minde lidt om hinanden.

Jeg besøgte Holstein Stadion på en 1 dags tur i det tyske, hvor vi skulle videre til Nordderby i Hamburg på Volksparkarena, som er en helt anden oplevelse, men vil ikke sige at den var bedre – den var anderledes. Derfor kan jeg kun anbefale at besøge Holstein Stadion. Her vil du få følelsen af at du besøger en mindre klub med en lang historie og at hele byen er der for klubben.

Historie
Fodboldklubben Holstein Kiel hedder rigtigt Kieler SV Holstein, men kaldes i dag bare Holstein Kiel. Klubben blev grundlagt i år 1900. Allerede i år 1912 blev klubben tyske mestre, men siden da er der ikke kommet flere titler i skabet.
Sophus ”Krølben” Nielsen er den mest kendte dansker, der har spillet i Holstein Kiel trøjen.
Klubben har i mange år spillet i den tyske regional liga, men i sæsonen 09-10 rykkede de op i de professionelle rækker, til 3. bundesligaen. Sidste år lykkedes det dem at rykke op i 2. Bundesligaen, hvor de har taget ligaen med storm og her efter 9 kampe ligger på en anden plads, som giver direkte oprykning til Bundesligaen.

Stadion
Klubben spiller på Holstein Stadion, som blev bygget i 1911. Siden er det blevet renoveret en del gange, men i dag står halvdelen af det gamle stadion der stadig, men tribunerne er blevet renoveret en smule. Den ene langside (nordtribunen), samt fantribunen bag mål (westtribunen) er nye stilladstribuner og klubben har planer om at renovere stadionet yderligere.

Jeg besøgte Holstein Stadion til kampen i mod Duisburg og havde billetter i Blok J, som er en ståtribune på langsiden. Der var helt fyldt, så man stod meget tæt. Der var masser af øl og cigaretrøg på langsiden. Jeg fik helt følelsen af at jeg var rejst 20 år tilbage i tiden, inden alt det moderne i fodbolden for alvor gjorde sit indtog og omdannede disse fantastiske ståpladser på langsiden for folket, til sæder forbeholdt sponsorer og folk der gerne vil betale 50 euro for et sæde.
Hjemmeholdets fantribune er West Tribunen som er Blok I og H. Udeholdets fans holder til i Blok M på Øst Tribunen.


Som neutral vil jeg anbefale at du køber billet til den ene af de 2 langsider. Ønsker du det helt retro, køber du en ståplads i Blok G, J eller L og er du til mere komfort, køber du en siddeplads i Blok K, E, D, C, B, eller A. Der er også siddepladser i Blok F, men disse er ikke overdækket, så dem vil jeg kun anbefale til sommerkampe.

Efter at Holstein Kiel er rykket i 2. bundesliga, er der stort set udsolgt til alle deres kampe, så husk at købe billetter på forhånd.

Billetter kan købes på nedenstående link.

Pris 13-35 Euro stk. 

https://www.eventimsports.de/ols/holstein-kiel/

Området omkring stadion
Holstein Stadion ligger omkring 3 kilometer nord fra Centrum, så der er lidt afstand ind til byen.


På stadion er der masser af udendørsboder, som servere mad og drikkelse. På stadion findes der en restaurant, en bar og masser af boder ude foran stadion hvor du kan få stillet tørsten og sulten. Så hvis du er på en endags tur og ikke har i sinde at besøge Kiel by, kan du sagtens parkere bilen ude ved stadion og varme op der i et par timer.

OBS det er kun muligt at betale med kontanter i barerne omkring stadion og inde på selve stadion, så husk Euro. Skulle du alligevel komme frem uden kontanter, er det muligt at hæve penge på Shell tanken, som ligger på hjørnet ved syd og øst tribunerne, der er omkring 1 km til nærmeste ATM.

Rigtig god tur