09/12 2018 Copa Libertadores finale Boca – River

Real Madrid Castillia, AD Alcorcon og Copa Libertadores finale, på en og samme weekend.

Lørdag morgen kl. 08 efter en firmajulefrokost i Roskilde, satte jeg mig i toget mod Hamburg. Herfra skulle jeg kl. 15.35 flyve videre til Madrid. Først onsdag aften havde jeg fået billet til Copa Libertadores finalen og der var flyene fra København oppe i en vanvittig pris, så derfor den lidt lange rejse til Madrid via Hamburg.

Ankommet til Hovedbanegården i Hamburg

Ankommet til Madrid kl 18.40 og så var det direkte ud mod Real Madrids træningsanlæg, hvor jeg håbede på at skulle se Real Madrid Castilla - Ud San Sebastián de los Reys kl. 20. Håbede på, var fordi at man som ikke socio (medlem) af Real Madrid, ikke kan købe billetter til Real Madrid Castilla, de sælger kun billetter til medlemmer af klubben. Men jeg besluttede at tage chancen og håbe på at fixe en billet ude foran stadion. 10 minutters taxa tur senere, stod jeg nu foran Estadio Alfredo de Stefano, hvor jeg mødte min kammerat, der var fløjet til Madrid fra Billund. Han var taget til stadion tidligt, for at se om han kunne opstøve et par billetter til os. Foran stadion var vi ikke ikke de eneste der søgte billetter, der var vel 20 hoppere fra forskellige steder i Europa, som også havde taget chancen. 

Efter 10 minutter stødte jeg på en lokal, som havde en ekstra billet og 5 min senere dukkede endnu en billet op - så var det afsted mod indgangen.

Estadio Alfredo de Stefano er et ganske udemærkert 2. holds stadion. Der er plads til 6.000 tilskuere, og rundt omkring stadion er der opsat statuer af alle de Champions League pokaler Real Madrid har vundet. Kampen gik i gang, niveauet var virkelig ikke højt. Der var vidst meget meget langt til første holdet for spillerne i aktion denne aften. Jeg vil skyde på at ca. 300 mennesker var dukket op til kampen, så hvorfor de har gjort det så umuligt at få billetter, det aner jeg virkelig ikke. Du skal ikke tage ud og se Real Madrid Castilla for at få en af de store stadion oplevelser, men gøre det fordi at du holder med Real Madrid eller for at få Estadio Alfredo De Stefano på dit CV - det er ihvertfald ikke et stadion jeg har tænkt mig at komme tilbage til.

Et af de sværeste stadions at få billet til

Estadio Alfredo Di Stefano

En meget glad mand med en billet.

Er du i Madrid, kan det klart anbefales at drikke et par øl på La Fontana de Ora.

Søndag morgen var vi ude af døren ved 10 tiden, da der allerede var kampstart i Alcorcón kl. 12.00. Vi havde dog lige tid til at gå igennem River og Boca´s fanzoner ude ved Estadio Bernabeu, som skulle hoste aftenens Copa Libertadores finale. Der var ikke dukket mange fans op endnu, men politiet var klar til det store brag.

En metro og en tog tur senere, stod vi nu foran Estadio Santo Domingo i Alcorcón, som ligger ca. 20 kilometer uden for Madrid. AD Alcorcón blev grundlagt i 1971 og har siden da kæmpet sig op igennem liga systemmet. Siden sæsonen 2010-2011 har klubben været at finde i La liga 2, som er Spaniens 2. bedste række. Vi ankom først ved stadion 10 minutter før kick off og det virkede til at alle folk gjorde det samme, der var ihvertfald kæmpe kø ved de to små billetboder. Heldigvis mødte vi en lokal, som havde et par ekstra billetter vi kunne købe og vi nåede ind 2 minutter inde i kampen. Vi så nogle tyskere i billetkøen og de kom først på stadion 30 minutter inde i kampen, så det var vi heldige.

Jeg havde ikke lavet meget research om AD Alcorcón inden dagens kamp, da de sidste par dage var gået med at holde mig opdateret på Boca Juniors og River Plate. Estadio Santo Domingo er et lille hyggeligt stadion med plads til 7.000 tilskuere. Stadion er virkelig charmerende med sine to forskelige langsider. Den ene i to afsnit er uden tag og den anden langside i 1 afsnit med tag. Begge endetribuner var ens og bygget uden tag. Det lignede lidt at stadion var bygget over flere omgange, uden nogle rød tråd - virkelig charmerende. Ydeligere sad man virklig tæt på banen, som gjorde kampen ret intens. Til dagens kamp mod CF Reus havde 3.226 tilskuere fundet frem til stadion. Det var primært folk fra lokalområdet virkede det til. Bag det enemål var en hård kerne på ca. 100 aktive fans, som sang uafbrudt gennem hele kampen. På begge langsider var alle tilskuerne meget engageret og kom med masser af tilråb til spillerne og der var også sange mellem triburner. Det var en kæmpe kontrast til gårdsdagens dødsyge oplevelse med Real Madrid Castilla.

Desværre tabte hjemmeholdet kampen 0-1 og mistede derfor et par point i topstriden. Men herfra skal der lyde en kæmpe anbefaling til at tage på Estadio Santo Domingo og se Alcorcón, hvis du vil have en autenstisk og hyggelig fodboldoplevelse fyldt med kærlighed.

   Netop ankommert til Estadio Santo Domingo

Så er vi igang 

Den aktive endetribune  Langsiden vi sad på 

Dejlig tæt på banen 

Overblik over stadion  Mon det er en tilbygning?

Gammelt og charmerende 

Nu var vi tilbage i fanzonen i Madrid og jeg mødtes med min bekendte Boca fan i Boca´s fanzone tæt ved Bernabeu. Der var efterhånden fyldt godt op og de argentinske rytmer bragede afsted de næste par timer. Det var ikke helt Argentina, men næsten. Jeg havde det vildeste flashback til mit halve år i Sydamerika, og det er meget svært at sætte ord på hvorfor den sydamerikanske stemning er så anderledes end den Europæiske, men passion er nok det rette ord for det. Det skal opleves og så vil man forstå og mærke det.

10.000-15.000 argentinere havde taget turen fra Buenos Aires, med den korte varsel og det er ganske imponerende, specielt når man tænker på den økonomiske situation i Argentina. Vi bevægede os mod stadion og fik et par øl i en kiosk inden det første sikkerhedscheck. Vi havde billetter i Boca enden, så i området vi befandt os i, var der godt fyldt op med forventningsfulde Boca fans, og der blev snakket løst om fast om fodbold i Danmark og Sydamerika.

Ca. 1 time før kick off sad vi nu på vores pladser. Begge endetribuner var godt fyld op med Boca fans i den ene ende og River i den anden. Grundet vi sad mod Boca enden, hørte jeg ikke en eneste River sang de 4 timer jeg var på stadion. Det siger lidt om aktivitetsniveauet i Boca enden - det var helt vanvittigt. Vi sad på neutralle pladser på langsiden, men helt neutralle var de ikke, der var Boca fans all over og vi stod op på langsiden under hele kampen. Det tror jeg næsten, er første gang nogensinde at det er sket på Bernabeu.

Inden kampen var jeg meget spændt på hvordan politiet og kontrolørerne ville håndterre den sydamerikanske måde at gå til fodbold på. På Bernabeu sidder man normalt på den plads man får tildelt og man sidder ned. I Argentina sætter man sig nogle gange på sin plads på langsiden, men aldrig bagmål, der finder man sig bare en plads. Endetribunen var vidst også godt pakket med folk der havde billetter til andre tribuner, for alle trapper osv. var helt fyldte med folk. Heldigvis virkede det til at de spanske kontrollører denne dag var blevet instrueret i hvordan det foregik i Sydamerika og de vendte det blinde øje til. Så alt gik op i en højere enhed på tribunere, så der kunne komme fantastisk stemning, i stedet for at det hele endte i uroligheder - fantastisk.

På stadion mødte jeg også en Boca fan, som nu var bosat i USA og havde boet der de sidste 20 år. Manden havde været til den første finale på La Bombonera, været i Buenos da den anden finale skulle have været spillet, og var altså nu i Madrid. Manden havde et ret godt job i USA, men anede ikke om han havde det når han kom hjem. Han havde ikke kunne få fri til denne finale, så han havde købt en flybillet og taget afsted med en slukket tlf - nu var han spændt på hvad der skete når han vendte tilbage og tændte sin telefon. Men det siger lidt om hvor stor denne finale var og hvor stor en klub Boca Juniors er. Argentinas økonomi er ikke at råbe hurra for og det betyder at mange folk er flygtet ud i verdenen for at finde jobs, men deres kærlighed til deres klub forsvinder aldrig.

Kampen sluttede med en sejr til River i den forlængede spilletid og hele vores ende forsvandt hurtigt ud af stadion, og vi trillede selv hjem i seng efter kampen.

Politiet var klar

Gang i festen blandt Boca´s fans   

Første sikkerhedcheck 

Boca tribunen   Kampen er igang 

De medrejsende fra Argentina, havde man placeret på øvereste ring - Tak for lort

Der blev stille 

Vinder af Copa Libertadores - River Plate

Den klassiske ceremoni

Holdbillede

Mandag morgen og det var hjemrejse dag. Jeg har tidligere besøgt Estadio Calderon, så der var der ingen grund til at tage derud. Vi besluttede i stedet at tage en stadion rundtur på Atletico´s nye stadion Wanda Metroplitano. Et vanvittigt flot og virkelig moderne stadion, som ligger midt ude i ingen ting. På vores tur rundt på stadion, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, om de lokale fans ikke savner det helt nedslidte og charmerende Vidente Calderon. På et tidspunkt var jeg i tvivl om de havde flytte Emirates Stadium til Madrid - de er nærmest identiske. Men ret skal være ret, jeg må opleve dette stadion på en kampdag, inden jeg bedømmer det.

Allerede meget imponeret 

Den nærmeste pub er lige i nærheden 

Der var pubben jo 

Stadion view

Hvad blev der af de klassike bænke?

Trofæer 

Klassisk turist billede der failer (en anden mands sko)

Jeg satte mig i flyet søndag eftermiddag efter en weekend i Madrid, uden at have set museer, skulputere, zooligiskehaver og lign. Men tilgengæld havde jeg oplevet 4 stadions, en masse fodboldkultur og ikke mindst snakket fodbold med en masse mennesker og skabt nye bekendskaber - jeg elsker fodbold på stadion <3