På besøg på Stadio Artemio Franchi

I Firenze finder du stadionperlen Artemio Franci, som er et af de ikonikse VM 90 stadions.

Jeg var forbi Firenze en kølig og våd januar dag. De tunge skyer hang hele dagen ind over byen og det små regnede hele dagen i Firenzes gader, så det blev ikke til det store sighseeing inden kampen.
3 timer inden kick off bevægede jeg mig ud til Stadio Artemio Franchi som ligger 20-30 min gang fra byens centrum. Hjemmeholdet AFC Fiorentina tog i aftenens Serie A opgør i mod Genoa FC med Lasse Schøne og Peter Ankernsen på holdet. De lokale tifosi´s var blevet lidt længere tid hjemme i tør vejr, så jeg var en af de første ude ved stadionområdet.
Rundt om stadion finder du de klassiske italienske mobile fanshops og sadwichbarer, men bevæger du dig lidt ned i sidegaderne finder du også almindelige barer hvor du kan få slukket tørsten med et par kolde indne kampstart.

  Ankommet til Stadio Artemio Franchi

Fanshop i området omkring Stadio Artemia Franchi

AFC Fiorentina

AFC Fiorentina er grundlgat i 1926, så der er ikke længe til at klubben kan fejre 100 års fødselsdag. Klubben har vundet den Italienske Scudetto 2 gange, i 55-56 og senest i 68-69 sæsoen. Det er blevet til 6 trofæer i pokalturneringen og klubben vandt Uefa Cup winners cup i 60-61 sæsonen.
Mange husker sikkert sæsonen 92-93 sæsonen for Fiorentina. Det var her at klubben havde Brian Laudrup på holdet sammen med stjerner som Stefan Effenberg og Gabriel Batistuta. Klubben satsede stort i den sæson, men endte med at rykke ud af Serie A efter mere end 50 år i den bedste Italienske række.
i 2002 gik klubben konkurs og måtte en tur ned i Serie C2 (4 bedste række). Klubben vandt serie C2 det år og grundet Catania sagen, rykkede Fioretina to rækker op og var nu at finde i Serie B. Her endte klubben sæsonen som nummer 6 og vandt play-off finalen mod Perugia. Så på mirakuløst vis, var det lykkedes AFC Fiorentina at rykke fra fjerde bedste til bedste række på kun to sæsoner.
Klubben har en kæmpe lokalopbakning og en stærk Ultras kultur. På Curva Fiosole holder de mest fanatiske grupper til og de to største grupper er Ultras Viola og Colletivo Autonomo Viola men klubben tæller +- 100 forskellige grupperinger og den ældste Viessuex er fra omkring 1965.
Så man kan roligt sige at AFC Fiorentina er fyldt med traditioner i klubben, på stadions men også på tribunerne.

Spillerne ankommer til Stadio Artemio Franchi

Stadio Artemi Franchi

Stadio Artemio Franchi er en gammel sag og åbnede i 1931. Mange kender det som et af de ikonikse VM 90 stadions, men det var faktisk også i brug til VM i 1936 og til OL i Rom i 1960.
AFC Fiorentina har haft sin hjemmebane på dette stadion, siden det åbnede i 1931 og meget klubbens sjæl ligger i her
Stadio Artemia Franchi er et klassisk old shool ovalt Italiensk stadion. Oprindeligt har der været løbebane omkring banen, men den blev fjernet under renoveringen af stadion op til VM i 90.
Det gør også at de to curvaer er placeret et godt stykke bagmål.
Lige ved stadion har du stationen Firenze Campo de Marte hvor der også går fjerntog fra.
Lokalopgøret på Stadio Artemio Franchi er når AFC Fiorentina tager i mod Bologna.

Stadio Artemio Franchi 

Curva Fiosole – Ultras Curvaen

 Det er heldigvis muligt at købe Ponchoer under tribunen når det regner 


Du finder lækre Floodlight på Stadio Artemio Frachi

Snyd ikke dig selv for et besøg på stadion Artemio Franchi.

Har du ikke selv mod på at arrengere turen til Firenze. Så har jeg nogle gange rejser til Firenze i mit rejseselskab Groundhopping Tours