25/08-2019 RC Sporting Charleroi – Kortrijk

Efter en dag i det tyske var jeg nu tilbage i Belgien i Charleroi. En by der ligger lige syd fra Bruxelles og hefra jeg skulle flyve hjem til Danmark søndag morgen.

Jeg havde længe haft kig på et besøg hos denne beligiske klub og nu bød muligheden sig. Aftenens kamp bød på en kamp mellem RC Sporting Charleroi og Kortrijk i den bedste belgiske række - Jupiler ligaen.

Måske du kender Stade Du Pays De Charleroi, som er RC Sporting Charlerio´s hjemmebane. Deres stadion er et gammelt EM Stadion fra EM i 2000 i Holland og Belgien. Kapaciteten på stadion er sidenhen blevet reduceret og kan i da rumme 15.000 tilskuere. Et ganske skønt og smukt fodbold stadion som ligger centralt i byen. RC Sporting Charleroi spiller ikke godt for tiden, men havde alligevel et ganske godt hjemmepublikum og bag mål stod de forskellige stemningsgrupper samlet og skabte en rigtig god atmospehere, på trods af at de tabte 0-1 til Kortrijk og var stærkt utilfredse.

Inden aftenens kamp, var jeg rundt i Charleroi og besøge nogle ad byens mindre stadions - det kan du læse om længere nede i artiklen.

Porten var åben til stadion da jeg var ude for at købe billetter om formiddagen

Zebra stripper på ende tribunen.

En ganske stor hovedtribune

Den stod på opvarmning på den lokale bar inden kampen

Folk begynder at ankomme til stadion

Den mindre langside

Spillerne er ved at være klar til kamp

Den meget grimme Zebra Maskot 

Den sygende endetribune klar til kamp 

Ved at være kick off

Så er vi i gang

Tid til øl i pausen 

Utilfredse fans på Endetribunen, spillerne er på vej ud for at undskylde den dårlige indsats på banen

Neuville Stadium

Inden aftenens kamp var dagens første besøg, et besøg på Neuville Stadium. Her har klubben Olympic Charleroi hjemmebane og spiller i den 4 bedste belgiske række. Stadion har plads til 12.164 tiskuere, dog hovedparten stå pladser. Et old school stadion meget tæt på centrum af Charleroi.

Den er kurve med ståpladser 

Siddepladser på hovedtribunen 

Fanshoppen

Den ene endetribune

Den stående langside 

SC Montignies-sur-Sambre

Det sidste stadion besøg i inden aftenens kamp, var på det lille SC Montignies-Sur-Sambre. Her var jeg så heldig at der blev spillet ungdomskamp. Hvem der spillede fandt jeg dog aldrig rigtigt ud af.

Har sat mig til rette på den store langside

Logo

Ganske udemærket stadion

Graffiti bag mål

Der var kun sædder på hver 2 række

3 dage i Belgien og Tyskland var nu slut og havde budt på 5 fodboldkampe og 3 tomme stadions besøg.

Nu gik turen hjem igen mod Danmark og de danske stadions