Vi er dem de andre ikke må lege med – vi er det dårlige selskab

Vi er dem de andre ikke må lege med…

Vi er det dårlige selskab.

Ja sådan lyder musikken når Fremad Amagers drenge løber på banen – Det her er Amager!!!!

I sidste uge havde jeg den fornøjelse at besøge Sundby Idrætspark hele 2 gange, søndag den 07/05 imod HB Køge og torsdag den 11/05 imod Næstved.

Til det vigtige bundbrag imod Næstved, havde ca 150 Næstved folk taget turen til Amager.

Fremad Amager blev stiftet den 10. juni 1910 og er en af mange meget traditionsrige danske klubber, som roder rundt i de danske divisioner. Disse klubber har stadig mange loyale fans, som har fulgt med i klubbernes nedtur de sidste mange mange år, i takt med fodboldens kommercielle udvikling.

Men de har stadig deres store kærlighed og vil hellere have det sådan, istedet for at de bliver til et kommercielt fortagende uden sjæl.

Sundby Idrætspark er stadig et af de divisons stadions, jeg ynder allermest at besøge. Selvom det hele ikke er lige som i gamle dage, hvor alle kampe startedet søndag 10.30 og halvdelen af folkene på stadion kom direkte fra Marcells eller andre morgen værtshuse. Dengang var stadion indhyllet i røg fra massere af joints og der blev drukket rigeligt med guldbajere på langsiden, på trods af det tidlige kampstidspunkt.

På trods af at det nu er blevet lidt mere kommercielt ude på øen og der bliver satset stort på at nå superligaen inden for de næste håndfulde år, så har de bevaret klubbens værdier og prøver at gøre dem mere kommercielle, istedet for at kalde klubben noget andet og regne med at der kommer 20 mil. sponsorkroner på en måned. – No bullshit!!!!

Langsiden er blevet lidt finerer og man kan endda få udleveret lidt puder at sidde på – det er fandme ikke Amar´sk. Men her er stadig intet rygeforbud og mange af dem som sidder der, kan man se har siddet der i mange mange år, på trods af mange mange år uden den store succes.

Jeg elsker at man samtidig kan gå en tur over på den modsatte langside, ”sunny side”, hvor det gamle skæve Fremad Amager stadig eksistere. Her bliver der ikke kigget skævt til dig hvis du pisser i busken, ryger en god bønne eller sidder og sover lidt, fordi du har høvlet bajere ned de sidste 48 timer i streg – Nej så vil du bare falde ind!!! Det er også her at 2 af klubbens fanklubber holder til, De hvide Engle og 6érne. Den tredje, Amar´Loyalist, holder til på den overdækkede langside.

Et kapitel for sig selv er stadionspeakeren også, desværre er der kommet lidt restriktioner efter de er rykket op i 1. div, så der er ikke lige så mange guldkorn som der var førhen. Hans bedste speak jeg har hørt derude kom i sidste sæson. Et halvdårligt dømt offside gjorde at mange folk ikke valgte at drikke deres øl færdig og de røg istedet i retning af linjevogteren. Det opsnappede stadion speakeren hurtigt. Med samme kom det over højtaleren:

”Jeg har erfaret at massere af jer ikke har mere fadøl, så vi kører nu halvpris nede i baren”

På Sundby idrætspark, er der rig mulighed for at få stillet både sulten og tørsten. En fadøl koster 35 kr og en ”kuffert” med 5 fadøl koster 150 kr. I den ene bod, er det også muligt at købe guldøl og shots, hvis en klassisk fadøl ikke er nok. En sjov gimmick er den legendariske trækvogn som triller rundt på løbebanen, hvor der også kan købes diverse alkoholiske drikke. De har fået lavet nogle store madvogne med bænke og borde, som sælger vel nok de største stadions pølser i DK, kæmpe burgere og sovs med kartofler til yderst fornuftige priser. På en kold aften er der også mulighed for at få en kop kaffe og lidt kage. De har nok et af de bedste setups i DK, som mange superligastadions kunne lære meget af.

Hvis man skal have hele oplevelsen med skal man tage turen på gå ben fra Amagerbrogade ned af Englandsvej. Her møder man det klassike Fremad Amager værthus, Englandshus, og man møder de gamle loyale amagerfans, som får sig lidt kolde øl foran kioskerne eller en bænk på turen op til stadion.

Så hvis du sidder en weekend derhjemme og ikke rigtigt ved hvad du skal lave, så drop fodbolden i TV og se om Fremad Amager spiller hjemme – Her får du stadig oplevelsen af hvad fodbold i bund og grund handler om.

Sidste mulighed for at se Fremad Amager, i denne sæson, er på søndag den 21/05 hvor de kl 13.45 tager imod AB.

På klubbens hjemmeside er der et rigtigt godt skriv om klubbens historie, som du som dansk fodbold fan vil elske at læse.

http://www.fremad-amager.dk/om-fremad-amager/historie/