VM Rusland part 2

Morgenen startede, som dagen inden, med lidt ondt i hovedet og måske i virkeligheden lidt flere i dag, grundet Danmarks sejr dagen inden over Peru. Det var dagen hvor vi skulle sige farvel og aldrig på gensyn til Saransk, nu gik turen til Niznhy Novgorod, hvor vi skulle se Sverige - Sydkorea.

På det magiske Whats App nummer havde jeg fået booket en russer, med en minibus, som skulle køre os til Nizhny. Det var aftalt at han skulle være på vores hostel kl 11. Kl 11 sharp dukkede der en russer op. Manden kunne selvfølgelig hverken sige yes eller no, men han vinkede at vi skulle gå med ham. Området omkring var iøvrigt rigtigt lækkert og en fryd for øjet hvis man elsker natur.

  

Den dejlige natur ved vores Hostel

Lidt mere natur og chaufføren i den stribede t-shirt forrest

Afsted kom vi, første stop var selvfølgelig McD i Saransk, da ingen af os havde fået morgenmad. Chaufføren, som jeg ikke aner hvad hed, var ikke helt tilfreds, men efter vi stak ham en Big Mac menu var alt godt. Så afsted på farten, og der var ikke gået 30 minutter før at første mand skulle pisse og vi måtte holde ind for at pisse og købe køllige pilsnere.

 Pit stop hvor der skulle pisses og købe kolde pilsnere

Nu havde vi fået mad, pisset og nye kolde forsygninger, så vi var godt på vej videre af de russiske landevej imod Nizhny. Fra det bagerste sæde, hvor jeg sad i Minibussen var der ikke meget at se, for der manglede lidt rudder til at kigge ud af på den bagerste række. Det var ikke en rigtig minibus, som vi kender dem herhjemme. Det var en kassevogn, hvor han havde skruet lidt velour overtrukkede sofarækker i. Yderligere var der tykke velour gardiner i hele bussen og en plakat med lidt let påklædte damer på den en side af bussen. Det mindende mest af alt om en dejlig russisk gangbang bus og mon ikke at det også var det - vi døbte den den ihvertfald hurtigt til Gangbangbussen.

Vores Gangbang bus

Ikke ofte man ser sådan plakater i danske turistbusser

30 km inden vi nåede Nizhny blev vi vinket ind af det lokale politi, så vi måtte en tur ud af bussen og her blev vi mødt af en masse lokale betjente, som ville snakke med os på russisk. For at sige det mildt, så var der her lidt kommunikations vanskeligheder. De kunne mindre engelsk end jeg kunne russisk, og mit russike ordforåd var på det tidspunkt Nostrovia.

Det tog sin tid, vi stod lidt og grinede og de stod lidt og trak på skuldrene, vi vidste ikke lige helt hvad vi skulle. Efter lidt tid tænkte vi at det måske var smart at vise vores pas til dem. De fik vores pas i hånden og kiggede på dem og begyndte at smile.. "Ahhh Dania", sagde de. Efter det så var alt godt, og ca. 5 minuter senere var vi klar til at køre ind til Nizhny Novgorod. Den dag i dag, er der stadig ingen af os der aner hvad det gik ud på, men så blev vi den oplevelse rigere.

Der bliver snakket russisk med ordensmagten

Fremme i Nizhny Novgorod var det nu tid til at se på byen og finde nogle steder at se bold og få lidt kolde øl. Det var lidt af en kontrast at komme fra den kedelige by Saransk og til Niznhy Novgorod. Byen her mindede om mange andre hyggelige øst europæiske byer med en gammel bydel og et rigt udendørs café liv.  Samtidig havde Svensken gjort sit indtog i byen og op mod 10.000 svenskere havde indfundet sig i byen og gjorde centrum til lidt af en fest. Fanzonen og gågaden var fyldt med svenske fodboldfans hele aftenen og natten, så den stod på dans på bordene og fulde svenskere, som man kender dem fra Nyhavn.

Nizhny Novgorod

Niznhny Nogorod var et fantastisk bekendtskab

Fanzonen i Nizhny Novgorod

En Fyldt Fanzone

Svensker fest hele natten  

Det var blevet endnu en af de dage med lidt ondt i hovedet, men det var om at komme tidligt ud af døren, da der var tidligt kick off. Vi havde aftalt at mødes ude ved stadion og få lidt øl inden kampen. På vej over til stadion mødte jeg de første sydkoreanere, som jeg faldt i snak med. Jeg var lidt interreseret i hvordan deres forhold til fodbold var og deres kultur, ikke så ofte man får muligheden for det. Faldt i snak med en mand fra Soul, som var meget passionret omkring fodbold, men faktisk mest passioneret omkring europæisk fodbold. Men nu når Sydkorea var med til et VM skulle han ud og opleve det.

Jeg har været i Asien og se fodbold før, hvor jeg blandt andet så Selangor lidt udenfor Kuala Lumpur. Det var den præcis samme fornemmelse jeg havde til asiaternes forhold til fodbold. Nogle gange kunne der være 50-60.000 når de spillede hjemme, men hvis der var Manchester United i TV, så var der kun 15.000 tilskuere og de alle sad med transistradioer.

Ankommet til Stadion og hvilket et, Nizhny Novgorod blev ved med at overraske. Normalt er jo ikke den store fan af de nye store arenaer og er heller ikke kæmpe fan af stadion i Nizhny, men det var bare anderledes end alle de andre store stadions jeg har besøgt, det var specielt på sin egen måde. Det var bygget op på nogle kæmpe søjler ude foran, som gjorde dette stadion ret unikt.

Broen fra byen og ud til Stadion i Nizhny

Velankommet til Stadion i Nizhny Novgorod

De store søjler på stadion

Det var ved at være kampstart og vi havde indfundet os på vores pladser oppe i det ene hjørne af stadion. Svensken havde et klart overtag på tribuneren og skabte en rigtig god stemning på stadion, også hjulpet af deres sejr.

De sydkoreanske fans så man ikke meget til, der var lidt små klumper af fans med flag rundt omkring, men hørte dem ikke.

Vores pladser i hjørnet af stadion

En klump Sykoreaner i rødt

Svensken er oppe og stå

Nu ventede der en lille bytur efter kampen, inden vi dagen efter skulle flyve til Samara for at se Danmark - Australien. 

 

Der var fyldt godt op på natklubberne i Nizhny Novgorod

Link til 1 del af VM rejsen