En dag i det københavnske Nordvestkvarter.

Lørdag d. 11/08 mødtes 10 danske fodbold entusiaster på genforegningspladsen det københavnske Nordvestkvarter. Det var første danske fodbold tur med mit rejseselskab Groundhopping Tours. Igennem de sidste mange år har jeg haft en drøm om at sætte fokus på alt det guld der findes i de lavere danske rækker, men som ingen medier rigtigt fortæller om. Men nu har jeg endelig fået søsat projeket.

 

 

1. kamp / BK Union - Roskilde KFUM 0-2

BK Union blev grundlagt i 1900 i det københavnske nordvest kvarter, men rykkede ca. 10 år senere til fælledaparken i København. Her spillede klubben fremtil 1955, hvor klubben rykkede tilbage til nordvestkvarteret i København og fik hjemmebane på genforenigspladsen. Klubben har altid spillet i serie rækkerne, men sidste år sikrede de sig oprykning til Danmarksserien for første gang nogensinde. Dagens kamp mod Roskilde KFUM var derfor historisk, det var klubbens første hjemmekamp i Danmarksserien. Ca 250 personer havde fundet frem til Genforgeningspladsen, for at støtte de lokale røde helte fra Union. Desværre endte kampen med et nederlag til hjemmeholdet, som ellers havde lagt godt for land i danmarkserien ved at slå Allerød på udenbanen i første kamp.

Skal du ud og besøge BK Union, så tage gerne derud så du kan nå at få en øl inden kampen i Gårdhaven ved klubhuset, den er mega cool.

Du kan læse mere om klubben BK Union på klubbens hjemmesiden - Link

BK Union har gratis indgang til alle klubbens hjemmekamp, klar anbefaling herfra!!! 

 

2. kamp / Brønshøj Boldklub - Avarta 

Ca. 3 km fra Genforegningspladsen fandt dagens 2 kamp afsted. Vi var nu rykket til Tingbjerg Gound i Bellahøj, hvor hjemmeholdet Brønshøj Boldklub tog imod Avarta fra Rødovre i den danske 2. divison.

Brønshøj Boldklub også kaldet Hvepsene, blev grundlagt i 1919 og fylder i denne sæson 100 år. Dette blev fejret på stadion ved at alle klappede i 19 minut og sådan vil det vidst være resten af sæsonen. klubben har ikke altid holdt til i Tingbjerg, her rykkede hele klubben først ud i 1977. Du kan læse hele Brønshøj Boldklubs historie på klubbens hjemmeside - link

Tingbjerg Ground er et hyggeligt stadion, med en forholdsvis stor langside med siddepladser. Der bliver serveret fadøl i lange baner, og hvis du er til øl med lidt flere procenter i, så kan de hive dig en lunken elefant bajer i baren.  Der er masser af skæve eksistenser at finde herude til Brønshøjs kampe, og fangruppen Drunken Army står for stemningen på lægterne.

Her er ikke mange mennesker der kommer for at blive set, nej folk kommer her fordi de elsker hvepsene.

Så hvis du ikke har været på Tingbjerg Ground, så se hellere at slå et smut forbi til en af Brønshøjs kampe - og drik en lunken elefant bajer, skål!!!