01/03 – 2020 Groundhopping Serbien (Ethernal Derby)

Mit land nummer 49 blev Serbien og jeg fik 3 nye stadions på Cvét

En råkold onsdag aften på Partizan Stadion. FK Partizan er en, af de to helt store klubber i Serbien. Dagen startede i sol og 20 grader, men hen på aftenen under kampen kom der sne.
FK Partizan er grundlagt i 1945 og har fans rundt i hele Serbien. Der var ikke dukket mange fans op til aftenens kamp og er et generelt problem i Serbien. Folk dukker kun op til de store kampe og går generelt mere op i Basket.

FK Kabel Novi Sad – FK Budućnost Dobanovci, Stadion Karađorđe.
Et besøg i den næstbedste række i Novi Sad, 100 km fra Beograd. Jeg troede at jeg skulle ud og besøge et lille hyggeligt stadion. Men kampen blev rykket til Stadion Karađorđe, hvor storklubben fra Novi Sad FK Vojvodina har hjemmebane.
Et klassisk old scholl Balkan stadion, midt inde i Novi Sad. Det giver mulighed for en god pre-match på barerne rund om stadion.
Fodbolden var uhyggelige ringe, men et mega fedt stadion.
FK Kabel startede som et firmahold, for arbejder hos Kabel

The Ethernal Derby, Crvena Zvezda – FK Partizan Beograd, Stadion Rajko Metic.
Det helt store opgør i Serbisk fodbold, er dette Ethernal Derby.
De to klubbers stadion, ligger 500 meter fra hinanden. Siden 1945 hvor begge klubber blev grundlagt, har dette være hadets opgør.
De to klubber har nærmest vundet rub og stub i Serbisk fodbold og kæmper med få undtagelser, hvert år om mesterskabet
Kampen på banen var ikke ikke noget at skrive hjem om, men hold da op der var gang i tribunerne ?
Jeg har efterhånden oplevet en del, men dette stryger direkte ind i top 5 eller 3 over tribuneoplevelser. Hvad Delije og Grobari havde med ind af krudt, var direkte vanvittigt.
De lokale sagde at det var et standard derby på tribunerne, så tør slet ikke tænke på hvordan det er, når det er vildt på tribunerne ?
Men de her fangrupper har så meget magt og er det vigtigste for klubberne.
Et godt eksempel på dette er fanshoppenene på Rajko Metic stadion. Klubben har en lille shop på stadion. Men ude foran stadion har Delije en fanshop i et nybyggeri, som er 10 gange så stor som den officielle shop..

Et ny land kom på cv’et og en masse oplevelser rigere. Kan klart anbefale at tage rundt og groundhoppe i Serbien.