FK Velez

Sidste kamp på turen til Bosnien var i de smukke omgivelser på stadion Rođeni, som er hjemmebane for Velez Mostar.

Velez tog hjemme imod Posuje i første runde af den Bosninske Liga.
Det var samtidig første gang med tilskuere på stadion i 1.5 år grundet Corona restriktioner. De havde forventet et fyldt stadion med 6-7000 tilskuere. Men grundet Corona restrikstioner måtte der kun komme 500 ind på hver tribune.
Velež Mostar
Velež Mostar er grundlagt i 1922 og er fra den guddommelige smukke by Mostar.
Klubben er en kæmpe klub og var det også i det gamle Jugoslavien.
De bedste sæsoner for Veleż var tilbage i 70-80´erne hvor klubben hyppigt deltog i de Europæiske turneringer. I sæsonen 74-75 nåede klubben helt frem til kvartfinalen i UEFA cuppen.
Krigen var utrolig hård for for Veleż Mostar. KLubben fik stjålet deres stadion af rivalerne fra Zrinjski og mange folk fra klubben gik bort under krigen.
Sidden den Bosniske liga system startede op har klubben været i problemer. klubben har været rykket ned et par gange og i sæsonen 16-17 var klubben tæt på at rykke ned i tredje beste række.
Men siden den sæson har der blæst nye vinde over Velež. Klubben er tilbage i den bedste række og i år er klubben endelige tilbage i Europa efter 33 år uden Europæiske kampe.
Klubben slog i sidste kval. runde til Confrence League Coleraine ud fra Nordirland og i aften møder de AEK.
Det er den største kamp for klubben i mange år og kampen er rykket til Sarajevo, grundet ombygningen på Stadion Rodeni. Det ventes at op mod 10.000 fans tager turen fra Mostar til Sarajevo for at støtte klubben, selvom kun 7000 må komme på stadion.
Red Army
Red Army er klubbens Ultras gruppe og er dannet i 1981. Man må sige at de gutter har været igennem lidt af hvert og mange års krise har kun gjort dem stærkere.
Overalt i gadebileldet ser du deres graffitti og de har været meget meget involveret i, at få klubben tilbage på ret køl.
Til dagens kamp kørte gutterne 3 pyroshows og skabte en vanvittig stemning på tribunen, som fik de andre tribuner med.
Stadion Rođeni
klubbens stadion siden 1995. Rođeni ligger lidt uden for byen med bjergene omkring sig. Klubben er i gang med en større renovering af stadion i små etaper. Det bliver bygget en ny tribune når der en penge til det.
Klubben håber på, at stadion står færdigt om 3 års tid.
Du har nok aldrig hørt om Velež Mostar før - men tag ikke fejl. Det er en klub som oplever en kæmpe støtte fra alle dens fans, som lever og ånder for klubben.
Det er var et af mine bedste stadionbesøg i mange år og man kan virkelig mærke den ubetinget kærlighed til klubben.
Så husk at følg med i aften og se om Velez kan skabe sensationen mod AEK og så slå vejen forbi Stadion Rođeni en dag.
Dette var mit sidste besøg i Bosnien-Hercegovina, men ikke mit sidste.
For satan det har været en vanvittigt spændende bekendtskab