08/09 – 2019 Georgien – Danmark

Da programmet for denne EM - Kval blev offentliggjort, ventede der lidt planlægning. At vi indenfor 4 dage skulle spille både i Gibraltar og Tblisis, må være den længste distance jeg har skulle rejse mellem to kampe. Husker tidligere, at vi har skulle rejse fra Bulgarien til Italien og fra Ungarn til Portugal. Men at skulle fra Gibraltar til Georgien, er en lidt anden distance. Det vidste sig dog at være ganske enkelt, selvom det tog næsten 20 timer Fra Malaga via Paris til Tblisi.

Amkommet til Tblisi kl. 05 om morgen, var det hurtigt til hotellet for at få et par timer på øjet.
Det var første gang jeg besøgte Georgien og Tbilisi. Med kun 48 timer i landet, var der ikke tid til at spendere for meget tid på hotellet. Så efter et par timers søvn, var det tid til en kold cola og ellers på med vandreskoene og ud for at opleve Tbilisi.
Tbilisi er en fantasitsk by med et vanvittigt smukt centrum, god og billig mad og masser af barer. Bevæger du dig lidt væk fra centrum, oplever du også det mere slidte Georgien og du oplever det virkelig Sovjet. Her tordner de gamle og slidte boligblokke op og man kan godt se at lønnen ikke er den største på disse kanter.
Men ligegyldigt i hvilket område du befinder dig i, er de lokale er meget venlige snaksagelige. Sådan syntes jeg oftest det er, når jeg besøger de lidt mindre turistede destinationer og det giver virkelig noget ekstra til hele oplevelsen,

Det gamle centrum af Tbilisi

Morgen Cola til 4 kr.

Den hyggelige restaurant gade i den gamle bydel

Mtkvari floden som løber igennem Tbilisi

Bro over Mtkvari floden i Centrum af Tbilisi

Smukke Tbilisi

Lidt uden for Centrum oplever du det gamle Sovjet

 

Efter mange timers byvandring var det nu tid til, at se på et par stadions. Vi skulle selvfølgelig forbi Dinamo Arena hvor morgendagens kamp skulle spilles. Men der er også et andet stort stadion vi skulle besøge, nemlig Mikheil Meskhi stadium også kendt som Lokomotiv Stadium, da Lokomotiv Tblilisi har hjemmebane her. Mikheil Meskhi Stadium åbnede i 1952 og har plads til omkring 27.000 tilskuere. Det er det næststørste stadion i Georgien og udover fodbold, spilles der også rugby på stadion. Desværre var alle låger låst, og det var ikke rigtigt muligt at hoppe over nogle hegn. Heldivis lå stadion lidt nede, så man fra indgangen til stadion området og havde god udsigt til stadionet.

Mikheil Meskhi Stadium

Mikheil Meskhi Stadium med de lukkede låger

Et kig ind igennem en af lågerne

 

Nu var det videre til Boris Paichadze Dinamo Arena, hvor Danmark skulle spille landskamp. Georgiens største stadion og hjemmebane for Dinamo Tbilisi. Stadion åbnede i 1976 og har i dag plads til ca, 56.000 tilskuere efter det er blevet moderniseret og fyldt med sæder. Tilskuere rekorden blev sat i 1979 til en kamp i mod Liverpool, hvor 110.000 tilskuere var på plads. i 2015 blev Uefa Supercup mellem Barcelona og Sevilla spillet på dette stadion, så det lever op til alle Uefa´s stadionkrav og mere til.
Stadion ligger i Tbilisi by, så der er rig mulighed for at finde et vandhul og få stillet tørsten inden kampen.

Nu var det tid til at vende snuden mod Centrum for, at finde lidt aftensmad, inden nattelivet skulle udforskes.

 

Udendørs bar ved floden i Tbilisi

 

Det var blevet kampdag. Rygterne gik på at hele 400 Danske fans havde vundet vej til Georgien, ganske imponerende.
Inden kampen er der altid arrangeret et mødested for alle de Danske fans, hvor en brag af en fest plejer at blive holdt og i Georgien var selvfølgelig ingen undtagelse.

Prem-match arrangement

Mange Danske fans på plads

Kom så Danmark

Der var bestemt ikke 57.000 til kampen

De danske spillere siger tak for kampen

Efter en ørkenvandring af en kamp som endte 0-0, var det nu tid til at sætte kursen mod Danmark igen. Flyveren afgik kl 02 og  jeg skulle via Riga mod København, hvor jeg ville lande kl. 08 så jeg kunne nå mit møde kl. 10 på kontoret.

Det lyder måske ikke sexet at tage til Landkamp i Georgien. Men er destinationer som disse, hvor jeg personligt får de største oplevelser og her nye venskaber bliver skabt.

Ønsker du at holde dig opdatere på arrangementer for Danske fans, så følge Camp92 på FB