Hradec Kralove – Et paradis hvis du elsker Floodlights

Ca 120 km. fra Prag finder du Hradec Kralove som er byen hvor FC Hradec Kralove har hjemmebane. Måske siger klubben dig et eller andet og det forstår jeg godt. I 1995 slog de nemlig FCK ud af UEFA Cup winners cup.

Jeg hoppede på et tog fra Prag og via skift i Pardubice stod jeg 1,5 time senere foran banegården i Hradec Kralove. Hradec Kralove er en ganske hyggelig by, men en dag i byen er rigeligt.
De lokale går mere op i det lokale ishockey hold for tiden og det har sat sine spor i hos fodboldklubben, som nu spiller i den næstbedste række og ikke har den store opbakning fra byen indbyggere.
Det regnede hele dagen, så det meste af dagen blev brugt på de brune Tjekkiske værtshuse. Synes du øllet er billigt i Prag, så skulle du prøve at besøge de mindre turistede Tjekkiske byer – wow

Der var nok kun en ca. 200-300 mennsker på stadion til aftenens kamp mod FC Zbrojovka Brno og vil skyde på at halvdelen var Tyske Groundhoppere.
Men et herligt og unikt stadion at få set, så det var hele turen værd på trods af regnvejr og et meget sløjt fremmøde.

Klar til at hoppe på toget i Prag 

Dagens dyreste øl 11 kr. på torvet i Hradec Kralove

Banegården i Hradec Kralove

FC Hradec Kralove

FC Hradec Kralove blev grundlagt i 1905 under navnet SK Hradec Kralove, men har skiftet navn hele 10 gange. Klubbens storhedstid ligger mange år tilbage, men de vandt faktiske det Tjekkoslovakiske mesterskab i 1959 – 60 sæsonen. Her kvalificerede klubben sig til det daværende Champions League og røg i kvartfinalen ud til FC Barcelona.
I 1994 – 95 vandt klubben den Tjekkiske pokalturnering og der var her at de slog FCK ud af UEFA cup winners cup i 1/16 dels finalen.
Klubbens lokal opgør er når de møder lokal rivalerne fra Pardubice FC, som kun ligger 15 km. væk.

Vsesportovni Stadion

Vsesportovni Stadion åbende i 1966 og havde plads til ca. 7500 tilskuere. Stadion har været et tilløbstykke grundet de helt unikke floodlight (lysmaster).
I 2017 startede man med at rive Vsesportovni Stadion ned. Et nyt moderne stadion skulle stå klar i 2018, men det er ikke sket så meget i byggeprojeket og lige nu ved ingen hvornår det nye Malsovice Arena står klar. Derfor har man også indstillet nedrivningen af Vsesportovni Stadion, men det betyder at man nu mangler den ene langside.
Vsesportovni Stadion er et rigtigt bombastisk øst stadion med de helt vanvitige lystmaster. Bag mål er der virkelig langt til banen og man har derfor opført mobiltribuner bag det ene mål.

Hovedtribunen 

Den nedrevede langside

Udebaneafsnittet

Endelig lidt tørvejr 

En fadbamse kostede 7 kr. 🙂