På besøg hos Red Star FC

På turen fra Gibraltar til Geogien havde jeg et 7 timers stop i Paris. Tiden skulle bruges på noget fornuftigt, så et besøg hos Red Star FC var på sin plads.
Når man siger Paris og fodbold tænker de fleste på PSG, Men det ældste klub i Paris er Red Star FC, som faktisk er den næst ældste klub i Frankrig efter Le Havre. 

Red Star FC er grundlagt i 1897 og er en meget politisk klub, hvor fanscenen hører til på venstre fløjen. Samtidig er det også en klub med et stort socialt ansvar og en klub med en fantastisk talentfabrik. Til slutrunden i 2014 var der 5 spillere der doltog, som var kommet fra Red Stars Akademi. I de senere år er det mest kendte talenter fra Red Star FC  Alex Song, Moussa Sissoko og Abou Diaby.

Klubben har hjemmebane på det fantastiske, slidte og historiske Stade Bauer fra 1909. Tilskuer rekorden blev sat i 1948, hvor der var over 23.000 tilskuere, til en kamp mod Marseille. I dag er kapaciteten reduceret til 3000, grundet stadions tilstand. Men Stade De Bauer er noget ret specielt og har en stor plads, i mange fodbold elskeres hjerte.
Når du går rundt på stadion ka du virkelige mærke kærligheden til klubben og spillet. Her er det hele ikke klistret til m edreklamer for fore store virksomheder.  De reklamer bannere der er, er endda også holdt i klubbens farver. Stadion er derimod mest pyntet med billeder af fans og klubbens historie.
Det der gennemsyre denne klub er ubetinget kærlighed til klubben og ikke til resultaterne. En klub der på ingen måder vil gå på kompromi med deres værdier, for at få succes - fantastisk 

Stadion skal renoveres i efteråret 2020. Du har derfor lidt travlt, hvis du skal nå at opleve dette fantastisk og historiske stadion.