På besøg hos HNK Gorica – syd for Zagreb

Lidt syd for Zagreb i Byen Velika Gorica finder du klubben HNK Gorica. En lille hyggeligt klub med en skøn pub på stadion.

Fredag aften på min weekend i Zagreb, stod den på bold lidt syd for Zagreb. Jeg hoppede på det lokale tog og 10 min. senere stod jeg i Velika Gorica.
En lille forstad som så ud til at være primært for de velhavende folk. Jeg slog et smut igennem byen, spiste lidt lokal mad på en restaurant tæt ved stadion og så var det ellers kamp tid.
Stadion Gradski viste sig fra sin bedste side på denne herlige Kroatiske sommeraften, hvor hjemmeholdet HNK Gorica tog i mod NK Varazdin i den bedste Kroatiske række.

Ankommet på stationen i Velika Gorica

Gradski Stadion set udefra

HNK Gorica

HNK Gorica er en lille klub som blev grundlagt i 2009 da klubberne NK Radnik og NK Polet blev slået sammen, grundet store økonomiske problemer i NK Radnik.
Klubben har derfor ikke vundet noget som helst endnu og først i 2018-19 sæsonen debuterede klubben i den bedste række.

indgangen til tribunen på Gradski Stadion

Gradski Stadion

Gradski stadion ligger lidt uden for byen og åbenede i 1987. Sidehen er stadionet blevet renoveret et utal af gange, og i dag står det som et UEFA godkendt all-seater stadion. NK Radnik havde hjemmebane her indtil 2009 hvor HNK Gorica så overtog stadion.
Det Kroatiske U21 landshold spiller også sine hjemmekampe på Gradski Stadion.
Et klassisk mindre Kroatisk stadion med en kæmpe hovedtribune og så en lille langside på modsatte side.
Under den store hovedtribune finder du en fantastisk pub med et bredt øl udvalg. Pubben har åbent både før kampen, i pausen og efter kampen. Så skal du besøge HNK Gorica, så tag på stadionpubben og varm op til kampen.

Smuk fredag aften på Gradski Stadion 

Lidt fans har HNK Gorika også

  • Et hvert stadion burde have sådan en pub under tribunen 

Mørket er faldet på over Gradski Stadion

Inspiration til Silkeborg IF i sæde farve sammensætning  

Hovedtribunen