Real Garcilaso – FBC Melgar (Peru 2016)

Semi-finale i den Peruvianske liga

Cusco i højderne i Peru, er mest kendt som indgangen til Inkariget. Det er her mange har et par dages stop, inden de skal besøge Machu Picchu.
Men Cusco er meget andet end masser af turister og smuk natur. De er to to store klubber i Cusco, Cienciano og Cusco FC (tidligere Real Garcilaso)

Dette var anden kamp i en af semi-finalerne i den Peruvianske liga. Peru´s liga var bygget op sådan, at de fire øverst placerede hold spillede semi-finale og finale om mesterskabet.
Real Garcilaso tog i mod FBC Melgar fra byen Arequipa fra det sydslige Peru.
Real Garcilaso blev grundlagt af nogle studerende fra Inca Garcilaso de la Vega school og fik hurtigt nogen penge i ryggen. Klubben har ikke formået at vinde ligaen endnu, men er blevet nummer to i 2012, 1013 og 2107.
Klubben spiller hjemme på det kæmpe Estadio Inca Garcilaso de la Vega, som ligger midt inde i Cusco by i 3.400 meters højde. Et imponerende og klassisk ovalt sydamerikans stadion med en fantatsisk udsigt til Bjergene. Det er kendt som et af de smukkesteste stadions i verdenen. Det var det ihvertfakld ikke udefra da jeg besægte, grunder der var lidt renovering i gang.
I 2004 blev der spillet Copa America på dette stadion og kampen om 3 - 4 pladsen, blev spillet her.
På trods af at det var en kamp der galdt en plads i finalen om mesterskabet, var der ikke engnag halvfyldt på stadion. Real Garcilaso var den nye klub i Cusco og var ikke så populær, som de andre klubber i byen.
FBC Melgar havde ca. 1500 fans med, der havde taget den 12 timers lange tur i bus. De satte deres præg hele dagen i bybilledet og var ude på hotellet og støtte spillerne inden kampen,

Det hele endte med at FBC Melgar, gik videre til finalen.