Union Berlin – den kulte klub fra Østberlin.

Union Berlin og fodbold på Stadion An der Alten Försterei har i mange år været et af mine foretrukne stadion at besøge og det er ikke grundet fodbolden, men grundet klubben og dens fans. Klubben er noget helt specielt og gør næsten alt modsat alle andre klubber, som er en del af det man kan betegne som det ”moderne fodbold”. Alle folk, som arbejder i Union Berlin, er fans af klubben helt fra direktøren til materialemanden. Man kan sige at fansene af fodboldklubben Union Berlin, har gjort Union Berlin til det den er i dag.

 

I 2008 renoverede 2400 fans klubbens stadion på 11 måneder, så de kunne få licens til at spille i de professionelle rækker og slap for tvangsnedrykning. I 2012 var klubben i store økonomiske problemer og 5500 fans købte folkeaktier i klubben til en pris på 500 euro stykket og reddede derved klubbens eksistens. Disse to ting siger meget om forholdet imellem klubben og dens fans - det er én stor Union familie. Jeg kunne skrive mange linjer om klubben, men gør dig selv den tjeneste at se denne video på 12 minutter. Når du har set videoen er jeg næsten sikker på at du vil sidde tilbage med en følelse af at du simpelthen bliver nødt til at besøge Union Berlin en dag.

Et besøg på Stadion An der Alten Försterei, er i min bog et must see stadion og det er et af de steder hvor du mærker hvad fodbold handler om. Her er der ingen Abramovich, ingen kineser, der ønsker klublogoet lavet til en Daloon drage. Ingen thailænder, som lander i helikopter i midtercirklen og ansætter sin nevø som sportsdirektør, da han har haft en god sæson i Football Manager og ikke 20.000 asiatiske fans. Her handler det om kærligheden til klubben og man vil aldrig sælge klubbens sjæl, så hellere dreje nøglen om og starte forfra. Klubben ønsker selvfølgelig succes på banen, men først og fremmest ønsker de succes på tribunen.

Stadion An der Alten Försterei

Kapacitet: 22.012 pladser, heraf er 18.395 ståpladser og 3.617 siddepladser.

Stadion An der Alten Försterei ligger i Østberlin ca. 10 minutters gang fra S-Bahn stationen Berlin-Köpennick, som ligger på S-Bahn 3. Man fanger nemmest S-Bahn 3 linjen på OstKreuz station, som er den store station i Østberlin og rigtig nem at komme til fra alle steder i Berlin.

Tag gerne tidligt ud mod stadion. I området omkring stadion er der massere af barer, hvor man kan få slukket tørsten, få lidt i maven og selv på stadion har de bag tribunerne store områder, hvor der er grillmad og fadøl i lange baner.

 

 

Overnatning

Hvis du er nede kun for at se kampen ligger hotellet Hotel Kubrat an der Spree ca. 2 km. fra stadion. Hotellet er et 3 stjernet hotel, med en god restaurant og så er der pool. Kæmpe plus om sommeren.

http://kubrat-hotel.de/an-der-Spree/en/Company.html

Er du på en weekend tur i Berlin, så vil jeg anbefale at finde et hotel inde i byen. I denne guide kan du læse mere om de forskellige områder i Berlin, så du kan finde det område, som passer dig/jer bedst at bo i.

 

Hotel i Berlin – Billige & gode hoteller centralt i Berlin

Transport

Fra København

Fly

Easeyjet, Air Berlin, SAS og Norwegian har ruter til Berlin og er oftest billige og kan fås til under 500 Kr. retur hvis du er ude i god tid.

Men søg på www.momondo.dk og find de afgange som passer dig/jer.

Hvid du tager en endagstur for at se Union, kan det anbefales at du lander i Schönefeld, som kun ligger 10 km. fra stadion.

Bus

www.flixbus.dk har 4 daglige direkte afgange til Berlin, fra 150 Kr. oneway

www.db.de Det tyske svar på DSB, har både busser og toge til Berlin fra omkring 100 Kr. oneway

Jeg har rejst med begge selskaber og det kan kun anbefales. Busserne tager færgen Gedser – Rostock, så reelt er du i bussen 2 timer på Sjælland og ca. 3 timer i Tyskland. Samlet rejsetid er ca. 8 timer.

Fra Jylland

Bus

www.flixbus.dk

www.rødbillet.dk

www.abildskou.dk

www.eurolines.dk

Priserne starter fra 150 kr.          

Billetter

https://www.union-zeughaus.de/heimspiele.htm

Det er ret populært at se Union Berlin og til mange af kampene er der udsolgt, oftest i mod de store klubber, men der kan være udsolgt mod nogle af de mindre klubber. Jeg anbefaler at du løbende holder øje med ovenstående hjemmeside for at se, hvornår billetsalget til den kamp du har valgt åbner. Køb gerne billetter så snart du ser de er til salg, de kan hurtigt blive udsolgt. Billetsalget bliver oftest sat til salg 3-4 uger inden kampen.

Billetter kan koste alt mellem 13.5 – 45 euro. Der er 18.395 billetter som koster under 20 euro.

Kampprogram

Her kan du se Union Berlins kampprogram.

https://www.fc-union-berlin.de/profis/spielplan/

Kampe hvor der er klokkeslæt på er fastlagte, kampe hvor der er dato og står kl. 00.00 er ikke fastlagt endnu og vil kunne blive rykket til fredag, lørdag, søndag eller mandag alt efter tv.

Andre klubber i Berlin

I Berin har du massere af mulighed for at se andet fodbold end Union Berlin, så check om der er andre klubber der spiller hjemme i den periode du er dernede.

Hertha Berlin

BFC Dynamo Berlin

Tennis Borrusia Berlin

Guide til Berlin

Dette er den bedste Berlin Guide jeg har kunne finde på internettet:

www.rejsekris.dk/berlin